Innovation Hub - kérdés beküldés
A Szabályozói támogató platform segítséget nyújt a FinTech innovátorok oldalán az újításaikkal kapcsolatban felmerülő jogi kérdések tisztázásában. Itt lehetőség nyílik közvetlenül az MNB-től kérdezni, iránymutatást kérni, illetve konzultációt kezdeményezni ezek kapcsán.

A kérdőív kitöltésével visszajelzést kaphat az MNB-től az Ön által alkalmazni kívánt innovatív megoldás tekintetében felmerülő, a felügyeleti hatóság értelmezését igénylő jogszabályi és adminisztratív kérdések lehetséges megoldási irányairól.

Az Innovation Hub keretében adható szabályozói támogatás bizonyos befogadási kritériumok teljesüléséhez kötött. Kérjük ellenőrizze, hogy az Ön innovációja megfelel-e az általunk támasztott követelményeknek.

Befogadási kritériumok

Jelentős újítás és hozzáadott érték: A termék vagy szolgáltatás jelentős újdonságtartalommal bír, valamint bizonyíthatóan hozzáadott értéket képvisel az ügyfelek számára.
Vonatkozó szabályrendszer ismerete: A jelentkező a termékére vagy szolgáltatására vonatkozó legfontosabb jogszabályi ismeretekkel rendelkezik. A megfelelő tájékozódásban a FinTech jogtár a segítségére lehet.
Korábbi iránymutatás hiánya: A szabályozói támogatás kérés által érintett konkrét kérdés tekintetében a jelentkező nem rendelkezik korábbi iránymutatással az MNB részéről.

Amennyiben az innovatív megoldás érettségi foka, bevezetésre való felkészültsége a kérdőívre adott válaszok alapján megállapítható, az MNB iránymutatások útján tudja a megvalósulást támogatni.

A kitöltött kérdőív feldolgozása során az Innovation Hub adatvédelmi tájékoztatójának megfelelően járunk el.

A kérdőív kitöltése kétféleképp lehetséges, egyrészt a következőkben található online űrlap kitöltésével, másrészt a kérdőív letölthető Word formátumban is, amelyet kitöltve az itt található űrlapon kérünk beküldeni!

Az Innovation Hub adatvédelmi tájékoztatójának ismeretében hozzájárulok ahhoz, hogy az MNB a vállalkozásomra vonatkozó személyes és egyéb adatokat a kérdésem megválaszolásához szükséges mértékben kezelje. *
Az Innovation Hub adatvédelmi tájékoztatójának ismeretében továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az MNB az űrlapon megadott vállalkozásomra vonatkozó személyes és egyéb adatokat feltüntesse az Innovation Hub honlapon a magyarországi FinTech ökoszisztéma szereplőire vonatkozó információk között. *


Kitöltés állapota: 0%
 
A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni További információ ELFOGADÁS